Mama Appelsap

Haaaaaallooowwwtjesssss

Tijd voor wat lol! En wat is leuker dan lollige muziek? Niets dus! Laten wij, Femke en Lotte, nou eens alle muziek bloopers hebben opgezocht! Er bestaat iets dat heet “Mama Appelsap” en dat is uitgevonden door 3FM, toen iemand het liedje “mama appelsap” wilde aanvragen, dat liedje bestaat natuurlijk niet maar ze bedoelde het liedje Billie Jean van Micheal Jackson. Waarin als je goed luistert aan het eind het woord Mama Appelsap hoort! Vanaf nu zendt 3Fm iedere week een nieuwe Mama Appelsap uit, oftewel een liedje met een Nederlands woord of zin. Wij hebben de leukste! Benieuwd? 

Micheal Jackson


Ja Micheal Jackson kan je zo ongeveer wel benoemen tot koning van de Mama Appelsap, hij is niet alleen de uitvinder maar heeft nog twee andere Mama Appelsaps op zn naam staan. In het nummer What about us zingt hij bijvoorbeeld What about appelmoes? Hilarisch toch! In zijn jongere jaren zat hij bij de Jackson 5 en in het nummer Can you feel it hoor je toch heeeeeeel duidelijk: Ken je Philip? Succes als je Philip heet!

Shakira


Jazeker, ook deze Portugees kan ook Nederlands! Naja, één zinnetje dan, het zinnetje Ik heb trek in peren zit in het liedje La Tortura. Of Shakira peren echt lekker vindt? Tja, das nog een raadsel.

Bob Marley


Helaas, ook legendes maken foutjes. In zijn beroemde nummer Could you be loved Praat hij Nederlands! Iets minder dan Shakira, maar wel één woord! Aan het eind herhaald hij een aantal keer het woord Theezakje. Weer iets nieuws ontdekt! Bob Marley lust thee! Of naja, denken we.

Red Hot Chilipeppers 


Bob Marley maakt niet alleen een Mama Appelsap, hij zit ook in een Mama Appelsap! Niet van zichzelf maar van de band The Red Hot Chilipeppers. In hun liedje Give it away zingen ze toch echt Bob Marley boven in een bakfiets. He! Weer wat nieuws ontdekt over Bob Marley, zou hij een bakfiets hebben? Tja, vast niet, Jamaica is niet zo’n fietsland volgens ons.

Marco Borsato en Nick & Simon


Ook in Nederlandse liedjes zitten Mama Appelsaps! Zo zingt Marco Borsato bijvoorbeeld Pinnen, pinnen in mijn hart ben een imbeciel van binnen. Het is nou wel duidelijk dat het niet de bedoeling was! 1 troost voor Marco, Nick & Simon zijn ook de mist ingegaan. Zij zingen in hun nummer Diamanten Ringen deze zin: Een cavia, dat smaakt zo vreemd. Geheime hobby’s?

Gustavo Lima


Het was DE zomerhit van 2013, Balada. Maar er zit een Mama Appelsap in, anders staat ie ook niet in dit artikel he! In het refrein hoor je een aantal keer Met mijn broek aan voorbij komen. Wat een lolbroek is t toch!

Menatwork


Misschien herken je de artiest niet meteen maar als je het liedje eenmaal hoort weet je welk nummer we bedoelen. Menatwork heeft een Mama Appelsap zitten in het nummer Down under. In het begin zingt hij, Ik zit alleen in een vuile kameel. Aha, weet niet helemaal hoe hij hier bij komt maar grappig is het wel!

Er zijn nog heeeeeeel veeeeel meer leuke Mama Appelsaps! Je kan ze vinden op youtube en op de website van 3FM

Liefs Femke & Lotte

2 gedachtes over “Mama Appelsap

  1. Dat zijn er nog eens veel en in het liedje m i wrong ofzo iets klinkt het net of ze zingen vagina in het engels echt heel grappig !

    Like

Plaats een reactie